Arsenals sjanser mot AC Milan, og kan vi vinne Europa League?

Tapene i Carabao Cup- finalen mot Manchester City og borte mot Brighton i Premier League tvingte Arsenals sesong i knestående med en kniv opp til ryggen, og Europa League som vår eneste frelser.

Selv om de siste resultatene ikke bringer noen glede, bringer det klarhet. Arsenal har bare Europa League å fokusere på resten av sesongen, mens vi sitter trygt på sjetteplass uten realistisk håp om å klatre på tabellen eller falle ned.

Lag-mot-Lag

Både Arsenal og den italienske giganten har opplevd spesielle sesonger så langt.

Arsenal halter ut av en våre verste former på tiår etter vi har tapt fire kamper på rad hvor vi bare har scoret to mål og sluppet inn 10, mens vi går gjennom vår aller verste sesong under Arsène Wenger.

AC Milan hadde en lovende start på sesongen etter de knuste sine tidligere overgangsrekorder forrige sommer. Men, resultatene snudde i oktober og november, og da- manager Vincenzo Montella fikk sparken. Gennaro Gattuso tok styringen og, selv om starten på hans regime va sjanglete, har surfet på en tsunami av suksess i det siste.

AC Milan har ikke tapt i de siste 13 kampene og bare sluppet inn fire mål (ingen i de siste seks kampene).

Arsenal vil være uten begge våre beste spisser Lacazette og Aubameyang men også Monreal, og Bellerin som lider med en kneskade.

I motsetning så kan AC Milan glede seg over ingen skader til viktige spillere.

Analysere AC Milan

(Det er et par gode videoer om Gattusos Milan- taktikk på YouTube. Hvis du vil studere den mer før eller etter min korte analyse så finner du den her.

Arsenal og Milans måte å spille på og mentalitet burde by på en underholdene kamp. Og Arsenal har sjans til å vinne så lenge vi spiller den riktige formasjonen og ikke blir for stillestående i pasningsspillet vårt, som har vært et stort problem i det siste.

Gattuso bruker en 4-3-3 formasjon, men det er et veldig fleksibelt system som forandrer seg fra forsvar til ballbessitelse til angrep.

I forsvar så spiller Milan et 4-1-4-1 system hvor to spillere vanligvis presser aggressivt mens resten holder formasjonen i takt.

Screen Shot 2018-03-07 at 18.50.36

Deres intense press, og riskene midtbanespilleren tar med og uten ball, etterlater rom mellom linjene som Arsenal burde utnytte.

Raske pasninger til Özil og Mhkitaryan bak Milan midtbanen for a lage 2mot1 situasjoner mot deres nummer 6 er det beste alternativet for Arsenal i angrep. Welbeck må også være skarpere enn han har vært på lenge, hele tiden gå på løp og holde forsvarsrekken deres tilbake.

Med ballen er Milan tålmodige mens de holder på ballen og tar et bredt standpunkt, og ofte flytter ballen fra side til side hvis de er under press. På grunn av dette så burde Arsenal spille med vingbacker (tre midtstopper- systemet) for å kontre deres stil og ikke bli løpt i senk på kantene.

Mens de angriper så utnytter de deres veldig offensive backer, som ofte resulterer i angrep som ender i innlegg. Igjen, Arsenal kan kontre dette me tre midtstoppere som markerer spillere og klarerer innlegg, og vingbacker som utfordrer motstanderens backer før de blir farlige.

Deres offensive backer åpner muligheter for Arsenal til å kontre i rommene de etterlater seg. Med tanke på at dette er en vanskelig bortekamp i en to- kamps utslagsrunde så burde vi sette vår mentalitet tilsvarende – kontringer.

Arsenals startoppstilling

I å gjenkjenne Arsenals skader og at Aubameyang ikke er kvalifisert til å spille ville jeg likt å se Arsenal starte slikt i kveld:

Screen Shot 2018-03-08 at 12.47.08

  • En allsidig og en rask vingback til å håndtere Milans backer.
  • Chambers over Holding (borte på San Siri) på grunn av litt mer erfaring.
  • Angripstenkende og sterke pasningspillere i Xhaka og Ramsey.
  • Våre mest kreative og tekniske spillere som angripende midtbanespillere.
  • Welbeck for vi har ingen andre…

Hva laget har sakt

Welbeck vil at Arsenal skal vise guts mot Milan.

“We’re professional footballers & we know what we’ve done to get to this stage. I think the minimum requirement is to stand & fight in every single area of the pitch, we know that our quality will shine through in the end.” – Welbeck

Wenger foreslo lagspill og kynisme er viktig.

“For us, it will be important for us to stay focused. We know we have two games to qualify for the next round, so we need to be together and defend very well because they have a lot of quality up front.” – Wenger

Sier de riktige tingene her.

“[We need] to fix reachable targets,” he said. “Be practical, pragmatic – focus on what you can do better and analyse well what you didn’t do well and not be scared too much about the consequences of a bad result.

“Focus on defending better, playing quicker and doing more things together. Reachable targets to improve the team.” – Wenger

Kan Arsenal vinne Europa League?

Uheldigvis så var det bare Napoli så røyk ut i forrige runde av de beste lagene.

I tillegg så trakk alle de andre topplagene, utenom Arsenal og Milan, svakere motstandere.

Om Arsenal slår ut Milan kan kvartfinalene bestå av: Arsenal, Atletico, Dortmund, Lyon, Lazio, RB Leipzig, Sporting Lisboa og Marseille/Ath. Bilbao. Ikke lett.

Med tanke på vår form i det siste og vår underpar prestasjoner gjennom sesongen, og lagene vi må slå for å vinne, så er ikke Arsenal favoritter lengre.

Arsenals statistikk mot andre topp seks lag i Premier League hjelper ikke heller: V2 U5 T6.

Jag tror over to kamper så slår definitivt Atletico og Dortmund oss ut. Og Lyon og RB Leipzig er vansklige lag vi kanskje klarer å overkomme.

Men med gunstige trekninger i kvart- og semifinalene kan vi vinne trofeet om disse resultatene bygger mye behøvig momentum, spesielt hvis Lacazette kommer tilbake upåvirket av hans trøblete siste par måneder (han skal være klar til en potensiell kvartfinale).

Konlusjon

Jeg tror ikke de siste resultatene er like viktig som taktikken som blir brukt, og det er vell alltid tilfelle egentlig.

Men for Arsenals skal få et positivt resultat på San Siro må vi tilpasse oss Milan og ikke stole for mye på våre fundamentale strategier og instrukser.

Formasjonen og noe av taktikken vi brukte mot City er greie fokuspunkt, men trenger seriøse justeringer.

Et godt resultat for Arsenal er selvfølgelig vinn. Et mer realistisk resultat er i området av uavgjort eller et ett måls- tap, 1-1 eller 1-2. Men om Wengers menn klaffer bedre enn på lenge så kan vi vinne.

Arsenal må prøve å score et bortemål, for Milan kommer til å score og vi har ikke vært gode nok i det siste til å tro at vi kan slå de med to eller flere mål, selv hjemme.

Mye er i mot Arsenal. Forhåpentligvis setter spillerne pris på anledningen og knipen klubben er i for tiden, og som konsekvens forbedrer formen vår dramatisk. Hvis ikke så ryker vi ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s