Hvor ofte talentene våre bør spille for førstelaget denne sesongen og hvorfor det er vanskelig men mulig

Med åtte kamper igjen i Premier League sesongen er Arsenals eneste bekymring i ligaen å ikke la Burnley overstige oss (som er en ganske trist tanke), som følger oss fem poeng bak.

The Gunners sine gjenstående kamper er samarbeidsvillige i at de tre vanskeligste kampene igjen består av Manchester United borte, Burnley hjemme og Leicester borte.

Nå som vi ikke har noe annet å spille for må Europa League være vårt hoved- fokus og vårt eneste fokus for resten av sesongen. Omstendighetene lager vei for oss til å virkelig omfavne spiller som Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Matt Macey, Joe Willock, Vlad Dragormir og Konstantinos Mavropanos. Men det er ikke så lett.

Arsenals U23- lag er godt inne i tittelløpet i deres liga, og om de vinner sine siste fire kamper så sikrer de seieren foran Leicester og Liverpool.

Screen Shot 2018-03-14 at 16.45.22

(Bilde skjært fra Arsenal.com)

Så spørsmålet er: Øker Arsène Wenger spilletiden deres på førstelaget for å hvile våre viktigste spillere til Europa League, eller prioriterer han U23- lagets tittel aspirasjoner?

Der er argumenter for begge. Men med tanke på at Wenger har tillatt Nelson og Nketiah å spille i nesten alle U23- lagets viktigste kamper, og at det å vinne ligaen er en fantastisk opplevelse for talentene våre og at det vil sannsynligvis hjelpe vår fremtidige rekrutteringsevne, så er det rimelig å anta at han vil gjøre det nå også.

Du tenker kanskje at spillere som Nelson og Nketiah kan spille for både førstelaget og U23. Til en viss grad ja. Jeg er sikker på at de vil få noen minutter fra benken for å hvile våre beste spillere i de travleste periodene før og etter en Europa League- kamp. Men, hvis du ser på kalenderen til begge lagene så ser du hvor uproduktivt det hele er satt opp angående utvikling av akademispillere, og hvor vanskelig det er å finne spilletid til talentene våre.

Her er et sammendrag av våre gjenstående kamper for A-laget og U23- laget.

(Xer markerer hvilke kamper talentene våre bør starte, ikke komme inn fra benken)

Screen Shot 2018-03-14 at 16.43.16

Heldigvis så konkluderer U23 sesongen 20. april, mens det enda er opp til fem Premier League kamper igjen å spille. Det er i denne perioden våre talenter bør bli benyttes av.

Fra slutten av U23 sesongen (forhåpentligvis som vinnere) spiller førstelaget mot West Ham hjemme, United borte, Burnley hjemme, Huddersfield borte og Leicester borte (som har blitt flyttet).

Gjennom disse kampene bør Nelson bli ustanselig brukt. Nketiah bør få mer spilletid også, men det blir vanskeligere siden vi har Aubameyang som ikke kan spille i Europa League. Førstelagsspilleren som må gi plass er Welbeck.

Med Lacazette og Aubameyang på lange kontrakter (og er myye bedre) og Welbecks dårlige form denne sesongen og flere skadeproblemer, så bør hans fremtid i klubben bli seriøst vurdert i sommer. På dette tidspunktet er det ingen grunn til å starte han foran Nelson eller Nketiah, eller noen som helst andre fra U23- laget for å være ærlig…

Jeg ville også likt å se Wenger introdusere Mavropanos til førstelaget. Med tanke på at Mertesacker er ferdig og de turbulente prestasjonene fra midtstopperen våre denne sesongen, er nå tiden moden for å se om den greske 20- åringen kan være en ressurs for vår 2018/19 kampanje. Før sommervinduet åpner.

Gjennom det samme argumentet bør Wenger teste Macey, som jeg synes virket solid i de få kampene han har spilt for førstelaget. Cech har satt et spørsmålstegn bak sitt navn denne sesongen og Ospina bør rett og slett ikke være vårt førstevalg for fremtiden. Cechs kontrakt utløper også etter neste sesong, så om Macey imponerer før sesongen ender nå kan vi muligens bruke dem begge neste sesong og omevaluere igjen da.

På denne måten kan vi bruke pengene vi kanskje tenkte å bruke på keeper i sommer på andre viktige posisjoner som midtstopper, noen Bellerin kan kjempe mot på høyreback, ving og muligens en defensiv midtbanespiller.

Det er urealistisk å tro at vi oppgraderer i alle disse posisjonene i sommer, så om vi kan krysse av keeperplassen nå er det bare positivt.

Timingen stemmer virkelig for Arsenal til å teste talentene våre og putte dem fremst på scenen og se hvem som kan overkomme obstruksjonene for å være en del av førstelaget neste sesong og hvem som bør bli lånt ut, solgt eller forbli på U23- laget en til sesong.

Hvis ikke nå, når da? Hvis det feiler så er vi enda på sjetteplass.


Twitter: AFCandersen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s