Det pressende midtforsvars- problemet

Om Sven Mislintat skal styrke en posisjon i Arsenal denne sommeren så er det midtstopperplass.

Andre posisjoner som ving, backup høyreback og muligens en ny keeper og midtbanespiller er viktig også, men, ingen er mer essensielle enn en ny nummer én midtstopper.

Arsenal har sluppet inn 41 mål så langt i Premier League denne sesongen som er bare tre mål bak utfallet fra i fjor på 44 mål i mot, med syv kamper igjen å spille. Det er nesten dobbelt så mange som City og United denne sesongen. Arsenal har sluppet inn mer mål enn noen andre av topp seks lagene to år på rad (inkluderer denne sesongen siden det er høyt sannsynlig).

Dette er mest på grunn av et aldrende forsvar og middemådige backuper. Mertesacker legger opp etter sesongen i en alder av 33 og Koscielny, som er 32, har stagnert fysisk denne sesongen, mest på grunn av hans pågående achilles problem.

Chambers of Holding, 23 og 22 år, har begge vært upålitelige denne sesongen. De kan være stjerner for fremtiden, men den tid er sannelig ikke nå og mest sannsynlig ikke det neste året eller to heller.

cccccc

(Hvem hadde du valgt av de to? – Foto av Stuart McFarlane)

Mustafi er interessant. Han er skyldig i å være inkonsekvent også, men jeg tror med skikkelig veiledning så kan han bli en flott midtstopper. Det virker som han trenger flere instruksjoner, spesielt til når han skal opp å takle og når han skal bli igjen i forsvar. En defensiv midtbanespiller foran han til å redusere det tilfelle hadde også hjulpet.

Og det er egentlig alt av kandidater på midtstopperplass. Monreal og Kolasinac har gjort det greit som midtstoppere før, men de er begge bedre ute på venstrebacken over lengre tid.

Jeg kan ikke se for meg at Mavropanos blir en viktig del av førstelaget neste sesong om ikke Wenger virkelig tester han og gir han mye spilletid i Premier League gjennom resten av sesongen.

Det som er trøstende er at Arsenal gjorde stort arbeid i den samme knipen angående spissene våre i fjor. For øyeblikket er det bare Chelsea som scorer færre mål enn oss i Premier League og i fjor var det bare United som scoret mindre. Siden da har Arsenal kjøpt Lacazette og Aubameyang i en tidsperiode av bare seks måneder. To dyre spillere med fantastiske scorings- statistikker. Dette er nøyaktig hva vi må gjøre med midtstopper- situasjonen vår.

Splask med pengene på en bevist og erfaren midtstopper, men ikke eldre enn 27 år, til å kompanjeres med Mustafi eller Koscielny. Behold Chambers og Holding som backup, og lån ut Mavropanos.

Ingen av våre midtstoppere har utgående kontrakter før 2020 (Koscielny og Holding). Å kjøpe en ny nummer én midtstopper vil redusere presset som er for sterkt på våre nåværende spillere, og vi vil ikke trenge å kjøpe en ny midtstopper før 2020.  Vertfall ikke om Chambers og/eller Holding forbedrer seg til en toppspiller.

Selv om det er det viktigste, så kan vi ikke stoppe etter midtstopper. En driblende ving er absolutt nødvendig også. Så en backup høyreback bak Bellerin. Og om jeg er grådig, en ny førstekeeper.

Ettertanke

Hva Mislintat må gjøre er å pendle bort i fra Arsenals vanlige politikk som er å kjøpe en stjernespiller og en eller to middelmådige per sesong. Dette er en forferdelig ineffektiv måte å bygge lag på (se hva som skjedde når Alexis fikk nok og ikke signerte ny kontrakt). Opp det til to stjernespillere og en middelmådig spiller per sesong, takk.


Twitter: AFCandersen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s