Arsenal og Wilshere: Fornyet løfter eller skilsmisse?

For mange er dette et enkelt spørsmål å svare på. Men det er interessant å se gjennom fordelene og ulempene, og hvorfor dette er en vanskeligere avgjørelse for Wilshere enn Arsenal.

Det er en stor følelse av nostalgi, vennlighet og frustrasjon når det kommer til Wilshere. Han elsker Arsenal og har vært i klubben i over 17 år. Da han signerte sin første kontrakt for Arsenal i en alder av ni år hadde Wenger bare vært kongen på Highbury i fem år. Men Wilsheres tilstedeværelse bringer også kontrasterende minner fra hans lange tid hos klubben.

Han minner oss om en tid når Henry og Fabregas spilte i Arsenal- skjorta, men også Chamakh og Bendtner. Når Arsenal slo Barcelona 2-1 på Emirates i 2012, og når Wilshere løp rundt Xavi, Iniesta og Busquets på Camp Nou. Når han tilbrakte hva føles som årevis på sidelinjen med skader, men kom tilbake til det han er nå: En god 26 år gammel spiller vi ikke kan hjelpe å føle det er mer å komme fra.

Han kan bli vår Scholes, vår Lampard, vår Gerrard.

Hvorfor han bør bli

Wilsheres lojalitet, som beskrevet over, kan ikke settes spørsmål rundt. Forpliktelse som dette er sjeldent i fotball og Wenger, mer enn noen andre, bør (og vil) belønne det. På noen måter er Wilshere og Wenger like: De beholder begge stor levetid i klubben, men har opplevd betraktelig turbulens i det siste og er nå på tippe- punktet.

Wilsheres seriøse skadeproblemer virker å ha forsvunnet, vertfall roe seg. Han har faktisk vært involvert i 34 kamper denne sesongen, flest kamper siden 13/14 sesongen.

Men over alt annet så er han en god spiller. Hans driv fremover som kjennetegner ham, hans smidighet mens han dribler seg forbi motstanderens midtbane og hans konkurranseevne er alle verifulle kvaliteter. Han er en kreativ spiller, noe Arsenal har manglet siden Santi ble langtidsskadet. Jeg har alltid syns at Wilshere og Santi er like. Selv om Wilshere ikke kan sementere hullet Santi etterlatte seg, så kan han gjøre en god jobb.

ararar

Før Arsenals andre kamp mot AC Milan beskrev Gattuso Wilshere med nøyaktig evne.

– Han er kanskje ikke rask, men han har flotte ferdigheter, han er veldig teknisk. Når han mottar ballen vet han akkurat hvor han skal sende den, han får den rette farten han kan forandre kamper, sa han.

– Gattuso sa her om dagen: han har teknikken til en spanjol og karakteren til en engelskmann. Jeg syns det er riktig bedømt. Det er derfor du vil at han skal bli i klubben, sa Wenger.

Og Wenger vil virkelig at Wilshere skal bli i Arsenal, det har han sakt flere ganger, men han syns bare ikke han fortjener en høyning i lønn.

Hvorfor han ikke bør bli i Arsenal

Det at Wenger nekter å øke kontraktstilbudet snakker volumer om hans evaluering av Wilshere i laget. Og han har rett i dette.

Wilshere er rett å slett ikke bedre enn Ramsey, og passer ikke i den mer defansive rollen Xhaka spiller (selv om det ikke er overbevisende).

Wilshere jobber hardt men Elneny, som nettopp signerte ny kontrakt, jobber hardere.

Wilsheres manglende evne til å ha innvirkning på kamper gjennom mål og assists er grunnen til at han er Wengers tredjevalg på sentral midtbane. Han har bare to mål og fire assists på 34 kamper denne sesongen. Både Ramsey of Xhaka gjør det bedre i den forstanden.

Om Wenger planlegger å hente inn en ny midtbanespiller denne sommeren, som kan være en til grunn til hvorfor tilbudet til Wilshere er nedgradert fra hans foregående kontrakt, vil Wilshere bare falle lenger ned i hierarkiet.

Også, har Arsenal råd til å øke Wilsheres kontrakt OG en ny, antagelig dyr, midtbanespiller? Eller er det hva Wilshere er bekymret for og grunnen til at han ikke har signert enda?

Wilshere går en tynn linje. Han kan bygge på denne sesongen, hvor han har bare gått glipp av fire, ikke-sammenhengende, kamper med skade og endelig prøve å nå sitt ultimate potensial. Eller så kan han ha et tilbakefall å falle enda lengre bak mens Arsenal er etterlatt med en dyr spiller som han nylig signert ny kontrakt. En spiller som på det punktet de kanskje bør gi opp på, men er vanskelig å selge for skadeproblemene viste seg å være evige.

Det må også være i Wilsheres tanker hva Wenger sa til han før denne sesongen.

– For øyeblikket kommer vi ikke til å tilby deg ny kontrakt så om du kan få deg en en annen plass, så kan du dra.

fafafaf

(Foto: Stuart MacFarlane)

Fornyet løfter eller skilsmisse?

Wilshere fortjener en ny kontrakt og jeg håper han skriver under på den. Men det nåværende tilbudet, som Wilshere virke å være uenig med, er nøyaktig.

Siden han signerte hans nåværende avtale har ‘hypen’ rundt navnet hans stilnet, Arsenal har gått bort fra spillestilen av fritt- flytende pasningsspill som passet Wilshere mer, han er bare Arsenal tredje mest viktige midtbanespiller og det føles som skadeproblemene hans kan komme tilbake når som helst.

Kontrakten han har blitt tilbudt nå belønner spilletid mer. Han vil motta en mindre årslønn, men kan oppnå og muligens overstige hans nåværende lønn om han spiller mye. Det er en forsikrings- ordning fra Arsenal. Det høres kanskje veldig kommersielt ut, men sånn fungere det og det er slikt for alle.

Wilsheres neste to år vil virkelig vise oss hva slags spiller han kan bli. Det er synd at han ikke hadde et ekstra år på kontrakten til å gi Wenger mer tid til å evaluere han når han ikke er skadet. Men om kontrakten hans hadde utgått for et år siden, hadde han vert en Arsenal- spiller i dag? Wilshere beviste at skadeproblemene hans er på vei bort denne sesongen, men hans totale bidrag of betydning til dette Arsenal- laget er usikkert.

På noen måter ville det være en mindre risiko å kjøpe en ny midtbanespiller enn å gifte oss med Wilshere igjen med en høyere lønn. Men han fortjener noe, og tilbudet på bordet er godt nok for begge parter.


Twitter: AFCandersen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s