Her er managerene som passer til å ta over for Wenger, i følge styrets offisielle ønskeliste

Arsenal har startet jakten på en ny manager for første gang på 22 år, med mulig konkurranse fra Chelseas Abramovich om hans notorisk kortvarige tålmodighet renner ut igjen etter sesongen.

På fredags kunngjøringen la Gazidis ut de forskjellige prinsippene styret ser etter i kandidatene til den ferske Arsenal-jobben.

– En som spiller spennende og progressiv fotball. Men jeg syns også at det er viktig hos Arsenal hvordan kandidaten representerer klubben. Vi må være sikre på at vi ikke mister hans (Wenger) kvaliteter og verdier, sa Gazidis om tankegangen rundt prosessen å finne en erstatter.

Gazidis sa også at Arsenal må være åpne for nye ideer og modige i ansettelsen av den nye manageren, slik de var når klubben hentet Wenger fra Japan i 1996.

I tillegg til underholdende og moderne fotball, og å beholde Wengers verdier i klubben, ser Gazidis og co etter en som vil fortsette å introdusere unge spillere til førstelaget.

Det er forståelig mange kandidater.

Til tross for Arsenals stagnerende form er klubben ekstremt ettertraktet for de fleste managere: Sunn økonomi, et tålmodig styre, toppmoderne fasiliteter og stadion i en gunstig by, en stor internasjonal fanbase, spiller i den mest populære ligaen i verden og har en over-gjennomsnittet spillertropp som med ny veiledning og et nytt ansikt å se opp til vil forbedre seg dramatisk.

Og som David Moyes sa nylig, når han tok over Man United så var de tittelvinnere (større press) med en gammel tropp. Arsenal har en ung tropp som har underprestert lenge.

Det er mange som håper på en telefon som starter med +44.

Så hvem er de mest prominente og spekulerte kandidatene?

 • Max Allegri (Juventus)
 • Luis Enrique (klubbløs)
 • Diego Simeone (Atletico Madrid)
 • Carlo Ancelotti (klubbløs)
 • Joachim Löw (Tyskland)
 • Maurizio Sarri (Napoli)
 • Leonardo Jardim (Monaco)
 • Brendan Rodgers (Celtic)
 • Unai Emery (PSG – men mye rykter om at Tuchel skal ta over)
 • Eddie Howe (Bournemouth)
 • Marco Silva (Watford)
 • Julian Nagelsmann (Hoffenheim)
 • Eduardo Berizzo (klubbløs – tidligere Sevilla)
 • Mikel Arteta (asst. manager City)
 • Theirry Henry (asst. manager Belgia)
 • Patrick Vieria (New York City)

Gjennom rettningslinjene Gazidis leverte oss om at erstatteren skal:

 1. Spille spennende og progressiv fotball.
 2. Gi unge spillere sjansen.
 3. Beholde Arsenal og Wengers nåværende verdier i klubben.

Hvem passer da best inn i denne ønskelisten?

Jeg regner med at Gazidises definisjon på “spennende” og “progressiv” fotball er underholdende, positiv angrepsfotball, med litt innovasjon strødd over det hele.

Å gi unge spillere spilletid forklarer seg selv.

Å beholde de nåværende verdiene har nok mye med å bevare “klassen” og “stilen” Wenger etterlater seg. Det å aldri gi opp og ha et positivt blikk på fotballen. Alltid prøve å vinne med samtidig “vinne på en skikkelig måte”, en “vakker måte”.

Tar vi alt dette i betraktning krymper listen. Noen managere, inkludert Simeone som er en fantastisk manager, blir etterlatt for de ikke passer prinsippene som har blitt skrevet i sementen.

Jeg har også utelatt trenere med for høy risikofaktor og uerfarenhet, som Henry, Arteta og Vieira. Men de er veldig interessante kandidater til assistent- rollen om den blir ledig også.

Her er finalistene:

 • Max Allegri (Juventus)
 • Luis Enrique (klubbløs)
 • Joachim Löw (Tyskland)
 • Maurizio Sarri (Napoli)
 • Leonardo Jardim (Monaco)
 • Unai Emery (PSG – men mye rykter om at Tuchel skal ta over)
 • Eddie Howe (Bournemouth)
 • Marco Silva (Watford)

Alle disse passer formulaen satt i sammen av Arsenal- styret og er en reel kandidat til jobben. De er alle forskjellige, men alle spiller positiv fotball med fokus på å score mål. De fleste bruker unge spillere ofte og majoriteten innehar de fleste verdiene Arsenal beholder.

Hvem er din favoritt?

Fra dette punktet gir jeg deg min favoritt og min begrunnelse for det.

Jeg har en fjerde retningslinje: en motivator. En som kan sette fyr på spillerene og som holder dårlige prestasjoner ansvarlige. Det er noe jeg syns Wenger har manglet, og stor grunn til at Arsenal virker som å “skru av” plutselig og ikke klarer å opprettholde form og momentum gjennom en hel sesong.

1. Leonardo Jardim

rerererer

Jardim, likt Wenger, har hatt mye suksess med å utvikle talenter. Han er ansvarlig for å gi Mbappé nok tid til å blomstre i Monaco, før PSG kjøpte han for en pris som kan stige til hele 1,9 miliarder kroner.

Jardim transformerte et brukbart Monaco om til et lag fullt av betraktelige spillere på kort tid. Blant annet, Bakayoko (nå Chelsea), Mendy (nå City), B. Silva (nå City), Sidibe (var ryktet overalt), Fabinho, (ryktet overalt) og Lemar (ryktet overalt inkludert Arsenal). Kanskje han kan ta med seg en eller to i bagasjen over til London?

En klarer ikke å oppnå det uten fantastiske evner til å stadig utvikle og motivere spillere til å prestere på sitt beste.

Dette er akkurat hva Arsenal trenger. En som kan hente ut det ultimate potensiale til spillerene. Spesielt Bellerin, Chambers, Holding, Maitland-Niles, Iwobi og kanskje Wilshere som vi enda ikke har sett tak- nivået på. Nelson, Nketiah og Willock også. Og resten av ungdomsspillerene på U23 og U18- lagene, som har dominert i år.

Jardim har en klar identitet i taktikken sin, som består av å spille en veldig direkte og angripene 4-4-2 spillestil. Noe som gir Aubameyang og Lacazette sjansen til å spille på topp sammen, mest sannsyinlig til dødelig effekt.

Så vidt jeg forstår har han lite innflytelse når det kommer til overganger også. Det er positivt. Arsenal kan ikke hente inn en manager som krever ansvar når det kommer til overganger nå som Mislintat og Sanllehi har ankommet klubben og gitt stor innflytelse i dette departementet. Det ville gått i mot Arsenals nye retning og skapt uro i den nye infrastrukturen.

Og bonusen er, om Jardim ender opp i London åpner det døren for Wenger til å returnere til sin tidligere klubb. Da kan han ende karrieren sin i solfylte Monaco og klubbens impornerende ungdomsprogram i sitt eget hjemland.

Luis Enrique og Maurizio Sarri

er interessante løsninger også. Mine nummer to og tre. Uten å gå inn i detaljer om dem også, så bør det sies at Enrique kjenner Sanllehi godt fra tiden deres i Barcelona. Sarri, utenom den vakre fotballen han får til i Napoli, røyker som en svamp. Kanskje vi kan hente tilbake Szczesny da…


Om du kjeder deg, sjekk ut profilen min av James “Gunnerblog” McNicholas her.

Twitter: AFCandersen

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s